Om Bloggen

Syftet med denna blogg är att samla mina egna tankar och vara en dokumentation av min lärarvardag när jag detta läsår arbetar med tre uppdrag vid Riksgymnasiet för döva och hörselskadade på Tullängsgymnasiet, Örebro kommun:

– Lärare i matematik
– Lärare i naturkunskap
– Mentor

Vid Riksgymnasiet för döva och hörselskadade elever på Tullängsgymnasiet, startade vi i augusti 2014 upp ett treårigt utvecklingsarbete. Jag fick då som halvtidsuppdrag att under tre läsår jobba med mål, resultat, utvärdering och uppföljning kring detta och vill du veta mer om hur vi jobbade så kan du läsa på vår blogg rgtu.se där vi samlat dokumentation och material från vårt arbete. Detta uppdrag är nu avslutat och detta läsår kommer jag arbeta 100 % som lärare inklusive ett mentorsuppdrag för 17 elever.

Eftersom jag arbetar på riksgymnasiet för döva och hörselskadade på Tullängsgymnasiet så försöker jag lära mig teckenspråk och övar dagligen i klassrummet, korridoren och fikarummet…och på tal om fikarummet, det är många tankar som faller på plats där, när man får studsa tankarna mot kloka, erfarna och omtänksamma kollegor. Sådana finns det gott om på min arbetsplats.

Jag är ju dessutom mamma till två underbara pojkar som ger mig klokhet och visdom i vardagen och påminner mig om hur tillvaron ser ut med deras ögon. I år är de 7 och 11 år och bidrar hela tiden med nya frågor, perspektiv och kunskap.

Välkommen med på min resa, jag vill gärna ha sällskap!


Foto: ©Anna-Eva Olsson

En reaktion på “Om Bloggen

  1. Pingback: Historik – igen | Utveckla – Handleda – Lära

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *