En KomTek-student

Serverade på Tullängsskolans årliga studentmiddag igår. Alla mentorer serverar alla avgångselever. När jag delar ut tallrikar bland borden där eleverna på teknikprogrammet – teknikvetenskap sitter känner jag plötsligt igen ett ansikte. Nu tio år äldre men ändå. Ett namn kommer upp i mitt huvud och jag går fram o frågar henne om hon heter XX och gått på KomTek? Mycket riktigt, hon gick där, på min kurs, från början när vi startade, tillsammans med sina två syskon. Hon berättar att de alla tre idag studerar teknik på något sätt och hennes egna planer verkar glasklara. Fortsätta med högre studier i teknik. Jag blir så stolt att jag nästan spricker och hon funderar på hur jag kunde känna igen henne och minnas hennes namn…

Ja – de satte spår i mig de där deltagarna som trampade upp de första stigarna på KomTek i Örebro, Sveriges första. Kanske sätter även KomTek spår i deltagarna som bidrar till framtida studie- och yrkesval. Gårdagens möte med min gamla deltagare kanske var ett tecken på det. Cool känsla var det iallafall för mig!

KomTek student

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *