Historik – ännu en gång

Nu är bloggen uppdaterad med ny text på Om Bloggen och Om Anna-Eva. Texten från tredje och fjärde året med bloggen sparar jag här nedan i detta inlägg. Nu är det dags att ladda om för ett nytt läsår – med 100 % fokus på lärarrollen. Men först lite historik:

År 3-4 – läsår 15/16 & 16/17

Titel: Utveckla – Handleda – Lära
Underrubrik: Tre uppdrag och ett läsår
Om bloggen: Syftet med denna blogg är att samla mina egna tankar och vara en dokumentation av min egen lärprocess när jag dessa läsår arbetar med tre uppdrag vid Riksgymnasiet för döva och hörselskadade på Tullängsgymnasiet, Örebro kommun:

– Lärare i matematik
– Kvalitetsutvecklare
– Mentor

Vid Riksgymnasiet för döva och hörselskadade elever på Tullängsgymnasiet, startade vi i augusti 2014 upp ett treårigt utvecklingsarbete. Jag har fått som uppdrag att jobba med mål, resultat, utvärdering och uppföljning kring detta och vill du veta mer om hur vi jobbar så kan du följa vår vardag på bloggen rgtu.se där vi samlar dokumentation och material från vårt arbete. Jag kommer också undervisa i matematik samt vara mentor för teknikeleverna vid vår sektor.

Eftersom jag arbetar på riksgymnasiet för döva och hörselskadade på Tullängsgymnasiet så försöker jag lära mig teckenspråk och övar dagligen i klassrummet, korridoren och fikarummet…och på tal om fikarummet, det är många tankar som faller på plats där, när man får studsa tankarna mot kloka, erfarna och omtänksamma kollegor. Sådana finns det gott om på min arbetsplats.

Jag är ju dessutom mamma till två underbara pojkar som ger mig klokhet och visdom i vardagen och påminner mig om hur tillvaron ser ut med deras ögon. För ingen kan sammanfatta och förklara världen som en 9-åring och ingen är lika nyfiken som en 6-åring med spring i benen.

Välkommen med på min resa, jag vill gärna ha sällskap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *