Historik – igen

Nu är bloggen uppdaterad med ny text på Om Bloggen och Om Anna-Eva. Texten från andra året med bloggen sparar jag här nedan i detta inlägg. Nu är det dags att ladda om för ett nytt läsår med delvis nya uppdrag. Men först lite historik:

År 2 – läsår 14/15

Titel: Utveckla – Handleda – Lära
Underrubrik: Tre uppdrag och ett läsår
Om bloggen: Syftet med denna blogg är att samla mina egna tankar och en dokumentation av min lärprocess när jag detta läsår arbetar med tre uppdrag åt min arbetsgivare, Örebro kommun:

– Lärare i matematik vid Riksgymnasiet på Tullängsgymnasiet
– Kvalitetsutvecklare vid Riksgymnasiet på Tullängsgymnasiet
– Redaktör för Pedagog Örebro

Vid Riksgymnasiet för döva och hörselskadade elever, på Tullängsgymnasiet, startar vi just nu upp ett utvecklingsarbete i vår verksamhet. Jag har fått som uppdrag att jobba med mål, resultat, utvärdering och uppföljning. Detta arbete kan du följa mer i detalj på bloggen rgtu.se där vi samlar dokumentation och material från vårt arbete. Jag kommer också undervisa i matematik samt ingå i redaktionen för Pedagog Örebro under kommande läsår.

Eftersom jag har största delen av mitt arbete på riksgymnasiet för döva och hörselskadade på Tullängsgymnasiet så försöker jag lära mig teckenspråk och övar dagligen i klassrummet, korridoren och fikarummet…och på tal om fikarummet, det är många tankar som faller på plats där, när man får studsa tankarna mot kloka, erfarna och omtänksamma kollegor. Sådana finns det gott om på min arbetsplats.

Jag är ju dessutom mamma till två underbara pojkar som ger mig klokhet och visdom i vardagen och påminner mig om hur tillvaron ser ut med deras ögon. För ingen kan sammanfatta och förklara världen som en 8-åring och ingen är lika nyfiken som en 5-åring med spring i benen.

Välkommen med på min resa, jag vill gärna ha sällskap!

annaevaolsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *