Historik

Nu är bloggen uppdaterad med ny text på Om Bloggen och Om Anna-Eva. Texten från första året med bloggen sparar jag här nedan i detta inlägg. Nu är det dags att ladda om för nytt läsår med nya uppdrag. Men först lite historik:

År 1 – läsår 13/14
Titel: Utveckla – Handleda – Lära
Underrubrik: Tre uppdrag och ett läsår
Om bloggen: Syftet med denna blogg är att samla mina egna tankar och en dokumentation av min lärprocess när jag detta läsår arbetar med tre uppdrag åt min arbetsgivare, Örebro kommun:

– Naturkunskapslärare på Tullängsskolan
– Kvalitetsutvecklare inom Barn och Utbildning
– Handledare i Matematiklyftet

På Tullängsskolan arbetar vi just nu intensivt för att utveckla pedagogiken kring satsningen 1-1 och jag har många idéer och tankar som jag vill testa och dela med Er här på bloggen och med mina elever och kollegor på skolan. Eftersom jag har största delen av mitt arbete på riksgymnasiet för döva och hörselskadade på Tullängsskolan så försöker jag lära mig teckenspråk och övar dagligen i klassrummet, korridoren och fikarummet…och på tal om fikarummet, det är många tankar som faller på plats där, när man får studsa tankarna mot kloka, erfarna och omtänksamma kollegor. Sådana finns det gott om på min arbetsplats.

Jag är ju dessutom mamma till två underbara pojkar som ger mig klokhet och visdom i vardagen och påminner mig om hur tillvaron ser ut med deras ögon. För ingen kan sammanfatta och förklara världen som en 7-åring och ingen är lika nyfiken som en 4-åring med spring i benen.

Välkommen med på min resa, jag vill gärna ha sällskap!

20130426-233414.jpg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *