Nästa steg

Firade ett år med bloggen för några veckor sedan. Bloggen som under året har fungerat som en reflektionsyta för mig och mina tre olika uppdrag som jag haft detta läsår. Konstaterar att året verkligen varit lärorikt och att jag fått chansen till massor av olika möten med människor och verksamheter som hjälpt mig lyfta blicken och ökat min kunskap och förståelse för skolutveckling. Men – det har också varit ett splittrat år – där jag har skiftat både plats och fokus flera gånger om dagen och ibland fått jobba hårt med att bibehålla kontinuiteten och uthålligheten då uppdrag ibland krockat både i tid och i mitt huvud.

Så med erfarenheter från den bästa kompetensutvecklingen man kan tänka sig – att jobba som kvalitetsutvecklare och matematikhandledare – backar jag nu hem till min egen verksamhet på Riksgymnasiet för att jobba heltid där kommande läsår. Planen är att jag ska dela min tid mellan undervisning och kvalitetsutveckling på vår enhet. En liten del av min tid kommer jag också fortsättningsvis vara en del av redaktionsgruppen för Pedagog Örebro.

Mina förhoppningar och förväntningar kring detta nya upplägg i min yrkesvardag är att jag ska få jobba med utveckling av vår egen verksamhet, med mina närmsta kollegor och lära känna dem och deras vardag bättre. Jag vill också tillsammans med kollegor och skolledning sätta upp mål – på kort och lång sikt – som ska leda oss i arbetet med att göra vår verksamhet så bra det bara går för att våra elever ska utvecklas så långt det är möjligt.

Hur når vi dit

Jag planerar att fortsätta blogga men med tanke på att jag nu hoppas få jobba långsiktigt och uthålligt och fokusera på vår enhet kanske jag ska byta underrubrik på bloggen. Från ”Tre uppdrag och ett läsår” till ”Ett uppdrag och tre läsår”. Vad tror ni om det?

3 svar på ”Nästa steg

  1. Jag kommer att sakna dig väldigt mycket som kollega, men tror att du kommer att uppskatta den helhetskänsla som ditt framförliggande läsår kan ge. Allt gott till dig. Vi kommer ju som väl är att finnas i samma stad även i fortsättningen 🙂

    • Tack – känner detsamma och jag kommer sakna alla kollegor i kvalitetsutvecklargruppen. Hoppas vi kan hålla kontakten och nätverka även i framtiden. Ser dock fram emot den helhet och det sammanhang som väntar nästa läsår och hoppas jag kan få användning av allt jag lärt mig under detta år av intensiv kompetensutveckling.

  2. Jag tycker att det känns jättejättebra att du ska arbeta med utvecklingen av vår verksamhet. Du kommer verkligen bidra med många bra tankar och idéer som kommer få vår verksamhet att utvecklas många, många steg framåt. Jag är glad att få ha dig här på heltid och att få möjlighet att samarbeta med dig inom många olika områden. Det känns super!

    Förslaget om att gå från ”Tre uppdrag och ett läsår” till ”Ett uppdrag och tre läsår” låter passande!

    Längtar redan till hösten, fast först en skön semester med mycket sol och lugna stunder 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *