Sportlov i Singapore

Hemma igen efter två veckor på resande fot. Förlängde sportlovet med föräldraledighet och hann med fyra länder: Singapore, Malaysia, Thailand och Vietnam. Värmen och solen var påtaglig men välgörande efter en lång, grå och kall vinter här hemma.
Roligaste dagen hade vi när vi besökte Legoland i Malaysia. Vi var nästan ensamma där och hann testa de flesta attraktioner vi ville prova. Lite legoshopping hann vi också med innan bussen tog oss tillbaka till Singapore via dubbla passkontroller. I Singapore bodde vi på ett hotell med en liten pool på taket med utsikt över stan (dock inte hotellet på bilden nedan – vår takpool var mycket, mycket mindre än jättepoolen på hotellet som gett Singapore en unik skyline).

Vilken stad förresten, det första stället jag besökt som jag skulle kunna tänka mig att flytta till, iallafall för en period. Rent och snyggt överallt, ordning och reda å dessutom välorganiserat ner på detaljnivå. Ja, ni som känner mig fattar att jag skulle kunna trivas där. Några exempel på detta: När vi skulle ta taxi från flygplatsen stod en liten farbror med vita tyghandskar och vinkade fram taxibilar till numrerade parkeringsplatser, bara att hoppa in. Tunnelbanan var bäst av allt. Alla tåg var datastyrda och förarlösa och på perrongerna var det inga öppna spår utan hela väggar med skjutdörrar som bara öppnades när tåget var där. Kändes supersäkert och tryggt, speciellt när man har en liten fyraåring med sig, ingen risk att trampa snett och hamna på spåret. Vid övergångsställena med rödljus räknades sekunderna ner innan ljuset slog om, inget spring mot blinkande gubbe, bara att räkna ner och anpassa farten. Ja som sagt, ett land som passade mig fint, iallafall det lilla vi hann med, men vem vet, kanske får jag chans att åka tillbaka nån gång, kanske utforska skolan också, den ska visst vara i världsklass, iallafall enligt PISA. En och annan ingenjör finns nog i landet också om man kan bygga ”båt-hotellet” nedan och pariserhjulet, 165 meter i diameter (tog 30 min att åka ett varv så där finns lite matte för den som har lust att räkna lite).

20140224-213515.jpg

2 svar på ”Sportlov i Singapore

  1. Vilken härlig resa ni verkar haft! Ler lite för mig själv när du beskriver det välorganiserade, det är så vi gillar det.

    • Ja det var en härlig resa med många intryck men också möjlighet att softa och ta det lugnt. Ja vi gillar ju ordning och struktur, allt blir ju så mycket enklare då… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *