Corona(v)år

Inser att det var länge sedan nu. Länge sedan det kom något inlägg här. Inte för att jag haft skrivkramp eller så, men det har ju varit en del att stå i. Inte för att jag tror att det finns någon risk att glömma bort den här våren/det här året (men kanske kommer vi att förtränga det?). Men för säkerhets skull bäst att skriva ett inlägg.

Den 17 mars jobbade både jag och Stefan hemifrån. Det hade vi gjort sedan några dagar. Vi var dessutom mitt inne i en flytt från huset vi bott i sedan 14 år tillbaka. Jag flyttade runt bland de arbetsytor som fanns i huset och ena stunden satt man i en gamingstol i barnens rum och framåt eftermiddagen när barnen kommit hem fick några flyttkartonger bli något slags stå-skrivbord. Ungefär så var läget den där tisdagen när telefonen ringde. Det var föreståndaren för Högskolepedagogiskt centrum som ringde. De behövde hjälp i Corona-omställningen till digital undervisning och examination. Stefan jobbade ju redan intensivt med detta tillsammans med övriga kollegor och nu fick jag alltså frågan om jag ville ansluta till det arbetet. Jaha tänkte jag, vi som precis kommit igång i projektgruppen ordentligt med Framtidens lärarutbildning, med massa spännande saker på gång, hur skulle det bli nu?

Jag bollade med mina arbetskollegor och funderade några timmar. Kollade förstås också med Stefan att han tyckte det var okej att vi nu skulle bli närmsta kollegor för ett tag (ingen visste ju då för hur länge). Sen ringde jag och tackade ja till att under närmsta tiden jobba 80% för att bidra till omställningen till distansutbildning vid Örebro universitet. Jag hade kvar tid i min vanliga projektsamordnarroll för att hålla saker rullande och som tur var fick vi en förstärkning till projektet under tiden jag var borta.

Under drygt två månader jobbade jag i dessa dubbla roller. Svårt, intensivt och komplext men också roligt att få vara behövd och få möjlighet att hjälpa till – samtidigt som jag lärde mig massor. Jag jobbade med denna sida: http://oru.se/distans men också med vår interna sida där många frågor och svar arbetades fram tillsammans med jurister och ansvariga för system och digitala lösningar – för både undervisning och examination.

Det var en intensiv vår, men lärorik på många sätt. Inte minst lärde jag mig en hel del om mig själv och vilken kapacitet som kan grävas fram när man behöver det. För nu är också huset sålt och familjen flyttad till ny adress. Tänk det funkade även det, med fullt fokus och många snälla starka vänner som hjälpte oss både före, under och efter denna knasiga vår. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *