Insatsstyrkan

Slog upp tidningen i morse hemma hos mamma som bor i norra länsdelen. Där möttes jag av ett helt uppslag om mitt nya uppdrag som kvalitetsutvecklare i Örebro kommun. Artikeln var kopplad till det som händer och hänt i skolan i Glanshammar. I underrubriken gick att läsa ”Kommunen skickar ut sin nystartade insatsstyrka för att ge stöd.” Fick direkt upp bilder i mitt huvud på mig själv i hjälm, visir och skyddsväst krypandes på knä över en gräsmatta med sikte på en husknut att gömma mig bakom för att sen gå till attack i samlad trupp med mina specialistkollegor. Knasigt!

Men kanske är bilden ändå inte så tokig om vi tänker Kvalitetsutvecklarna som ett team där var och en har specialistkunskaper inom olika områden. Tillsammans kan vi närma oss ett problemområde från olika vinklar och genom att stanna upp vid olika reflektionstillfällen för att samla oss (husknutar) kan vi komma fram till nästa steg i insatsen. Vet dock inte hur jag ska få in hjälm, visir och skyddsväst i min liknelse mellan KU-gruppen och SWAT-teamet men det kanske får symbolisera att vi utför dessa uppdrag i vår profession och försöker behålla den distans som behövs för att kunna göra nödvändig analys av läget.

20130525-230104.jpg

5 svar på ”Insatsstyrkan

    • Tack Tamar, roligt att du läst mitt inlägg. Kände att jag behövde skriva av mig lite efter att en bra artikel fått en så knepig rubrik. Vi ses! /AE 🙂

  1. Ja det var en intressant vinkling. Precis som du såg jag oss krypandes på marken med hjälmar på huvudet. Eleverna försökte få syn på oss :)…Men tyvärr måste tidningarna skapa rubriker så någon läser. Ska bli intressant att höra vad det blir för kommentarer i morgon på jobbet…om det blir några.

    Vi ses snart!
    annika

    • Inte en enda kommentar idag på jobbet om ”insatsstyrkan”…hur har det varit för dig idag? Många som reagerat på artikeln?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *