Hur gjorde ni förr?

Hoppade in på en lektion idag när eleverna skulle skriva om författare från olika tidsepoker. Självklart så använde eleverna datorer och Ipads för sin informationssökning. Efter en stund påkallar en elev min uppmärksamhet och frågar mig: Hur gjorde ni förr? När det inte fanns internet? Hur skulle du gjort den här uppgiften då? Ja, hur gjorde vi då, förr i tiden? Plötsligt kände jag mig som en rest från urtiden och jag kastades tillbaka till skolbiblioteket och vår långa rad av blåa FOCUS-lexikon i bokhyllan hemma. Kanske försökte vi hitta fakta under rätt bokstav i uppslagsverket eller prata med en lärare eller annan vuxen med specialkunskaper i ämnet. Det tog längre tid och gav sällan de resultat som eftersöktes men vi visste ju inget annat då. Så jag är så tacksam och glad för den utveckling jag fått uppleva under min livstid, skoltid och mitt yrkesliv. Jag tror utvecklingen kommer fortsätta i samma takt i framtiden, eller om möjligt gå ännu snabbare och jag hoppas att jag orkar hänga med i tempot. Funderar dock på när disketten ska lämna oss för evigt, för inte kan väl mina elever ha en aning om vad symbolen för spara i Word föreställer…eller?

20130523-200341.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *