Appar till Ipad

För ganska precis ett år sedan fick jag min Ipad. Jag fick den för att jag klarat av PIM3 och då började en rolig resa. Hela sommaren utforskade jag och barnen ”paddans” funktioner och laddade hem appar från App Store. Både appar som var användbara, lärorika eller bara roliga. Nu tänkte jag tipsa om mina absoluta app-favoriter. För att komma igång behöver du registrera ett Apple-ID och vill du inte betala med kreditkort så rekommenderar jag att du köper ett Gift Card som finns i olika valörer och kan köpas på t ex Pressbyrån.

Att grundutrusta sin Ipad kostar ca 350 kr och då får du följande appar:
(bilderna nedan har jag lånat från Itunes)

Pages – ordbehandling:                    Numbers – kalkyler och planering:
pages                        numbers
Pages - Apple                                Numbers - Apple

Keynote – presentationer:                iMovie – filmredigering:
keynote                        imovie
Keynote - Apple                                 iMovie - Apple

Paper 53 – anteckningsbok:              Dropbox – molntjänst:
paper 53                         dropbox
Paper by FiftyThree - FiftyThree, Inc.
                                 Dropbox - Dropbox   

För att Dropbox ska bli extra effektivt så kan du ladda hem programmet till din dator på denna länk: Dropbox. Alla dokument du lägger i Dropbox-mappen på din dator kommer du kunna se i Dropbox-appen på din Ipad. Lycka till!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *