Riksdagen med riksgymnasiet

Samtidigt som flera kollegor hemma på Tullängsskolan jobbat med att visa upp riksgymnasiets utbildningar för framtida elever, passade jag och några kollegor på att ta med ett gäng elever på en heldagsaktivitet till Stockholm. Med smörgåsar och juice i packningen gick vi på tåget i Örebro och anlände två timmar senare till en huvudstad i regn och snöslask. Tappra elever promenerade med bestämda steg mot riksdagen och vi blev till och med lite tidiga så vi hann med en sväng till slottet och storkyrkan innan vi tog oss an säkerhetskontrollen inför riksdagsbesöket.

20140409-212835.jpg

När vi blivit kontrollerade och hängt av oss kläder och väskor tog Jonas Eriksson (mp) emot och visade oss runt i riksdagshuset och berättade om demokratins historia, utskottsarbete och vardagen för en folkvald politiker. Tydligt, enkelt, informativt och mycket intressant. En timme gick snabbt och efter avslutning på läktaren till plenisalen med obligatorisk selfie/wefie, tillsammans med min kollega Sara, så delade vi gruppen och fortsatte åt två håll.

Lunch och eftermiddag tillbringade min grupp på Armémuseet där vi på drygt en timme fick uppleva krigets historia. Fascinerande utställning med verklighetstrogna miljöer och spännande fakta om kända och okända konflikter genom historien. Genom utställningen kunde man titta, läsa, klämma, prova, känna, lukta och verkligen uppleva känslan av krig och konflikter och allt vad det för med sig. Museet är väl värt ett besök, men helst skulle man behöva ha mera tid på sig för att verkligen ta in hela utställningen med alla detaljer och information. Summerar med detta en rolig och innehållsrik dag med många intryck och lärdomar.

20140409-212848.jpgFoto: Anna-Eva Olsson och Bertil Eliasson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *