Teckenspråkskurs

Sitter i biblioteket på Västanviks folkhögskola och har gjort tredje dagen av veckans teckenspråkskurs – nivå D. Huvudet är fullt av nya tecken – allt från världens länder till yrkesgrupper samt djur, träd och växter. Jag är mycket tacksam att jag som vuxen fått chansen att lära mig ett nytt språk och titta in i en ny värld och kultur som jag bara betraktat på avstånd tidigare. Att dessutom få åka på veckokurs till Leksand och Västanviks folkhögskola känns som lyx både med tanke på den fantastiskt goda mat som serveras och den möjlighet jag får genom mitt jobb till personlig utveckling.

20131127-191647.jpg

Tänkte försöka sammanfatta vad vi gjort hittills på kursen, mest för min egen skull och kanske för er där hemma på Tullängsskolan som läser min blogg och undrar vad jag och Amanda gör här uppe egentligen. Här kommer en sammanfattning:

I måndags värmde vi upp med bokstavering med strykning och assimilering av bokstäver. Svårt som tusan och handlederna var helt möra vid lunch. Vi tränade också perspektivbyte med hjälp av serierutor där vi skulle beskriva vad som hände på bilderna. Svårt och ovant att byta perspektiv beroende på vem jag skulle ”låtsas” vara. Tisdagen blev full av orala komponenter – några som jag kunde sen tidigare men också många nya som vi fick träna att använda i olika sammanhang. Vi fortsatte med topik och polysyntetiska tecken för att idag fokusera på att utöka vårt ordförråd och träna orala adverb. Mycket har vi hunnit med redan och mer blir det i morgon. Ska bli spännande och komma hem till Tullängsskolan och se vad som fastnat.

Avslutningsvis kommer här en presentation av mig på teckenspråk. Ni får ta det för var det är, men jag ser det som en liten digital dokumentation av min kunskapsutveckling i teckenspråk och var jag befinner mig just nu. Med tanke på att jag inte ens kunde alfabetet på teckenspråk när jag började på Riksgymnasiet för snart två år sen så tycker jag det går hyfsat:

 

 

4 svar på ”Teckenspråkskurs

  1. Nu funger filmen även i IPhone och IPad 🙂 Vilka framsteg du gör i teckenspråket. Du tar dig an ett helt nytt språk. Modigt och inspirerande!

    • Tack Vendela! Fint att filmen funkar nu. Experimenterade med pratbubblor i youtube och det verkar som det inte funkar på paddan. Fick ta en ”screencast” på filmen via datorn och ladda upp filmen på nytt. Ja, spännande men svårt med nytt språk. Kul att jag fick chansen och en nystart på riksgymnasiet. Tack för det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *