Lördagsfilm

Ägnade lördagskvällen till att titta på film, på YouTube : Elza Dunkels – Ungas säkerhet på nätet. Har du inte tid att titta på hennes webbföreläsning så ladda hem Elzas råd till vuxna. Gillar speciellt det sista rådet – att vara orättvis mot våra barn och ungdomar.
För ju mer vi förstår av vad våra barn behöver, desto viktigare blir det att vi behandlar dem olika. Hade denna diskussion senast förra veckan med kollegor i mitt arbetsrum som kommit till samma slutsats som jag. Att det är viktigt att göra överenskommelser och förhandla för elevens bästa eftersom alla har olika behov.

Elza Dunkels presentation på Twitter: Lärarutbildare, forskare, författare. Umeå universitet. Forskar om säkerhet på nätet, utbildning, ungas rättigheter, genus. Skrivit boken Vad gör unga på nätet?

2 svar på ”Lördagsfilm

  1. Har haft turen att lyssna på E vid flera tillfällen. Hon levererar alltid skarpa, tänkvärda och pålitliga formuleringar.

    • Ja, jag missade ju henne förra veckan när hon var i stan, så jag lyssnade på youtube istället. Hon levererade många ”viktigheter” !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *